Patron de televiziune, UCIS

Analiza ADN a demonstrat că un cadavru găsit pe 14 iunie de poliţie şi militari este al unui ziarist, al şaselea ucis în Mexic anul acesta, a anunţat luni procuratura mexicană, într-o conferinţă de presă. 

AFP precizează că victima este Salvador Adame, proprietar al unei televiziuni locale. El fusese răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, pe 18 mai, în statul Michoacan din estul Mexicului. Cadavrul său a fost găsit în apropierea unui drum dintre localităţile Lombardia şi Nueva Italia, a precizat un procuror. 

Adame a fost răpit la numai trei zile după moartea unui alt jurnalist, Javier Valdez, specializat în domeniul traficului de droguri şi colaborator al AFP. Valdez a fost împuşcat mortal în plină zi, la Culiacan, în statul mexican Sinaloa, din nord-vest. 

Din anul 2000, în Mexic au fost ucişi peste 100 de ziarişti. Potrivit organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, Mexicul este pe locul al treilea în clasamentul celor mai periculoase ţări pentru presă; pericole mai mari pentru jurnalişti există doar în Siria şi Afganistan, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel