Păstîrnac: Muncă în Spania, campanie

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a discutat cu oficiali spanioli despre derularea unor proiecte cu impact asupra comunităţii româneşti din Spania.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a discutat cu oficiali spanioli despre derularea unor proiecte cu impact asupra comunităţii româneşti din Spania, printre care şi realizarea unor campanii de informare asupra drepturilor şi obligaţiilor pe piaţa muncii din această ţară.

Potrivit unui comunicat MRP, remis miercuri Agerpres, în continuarea vizitei de lucru din Spania, ministrul Păstîrnac a avut întâlniri cu vice-ministrul pentru politici sociale şi familie al Comunităţii Madrid, Belen Prado Sanjurjo, şi cu Alberto Montero Soler, preşedintele comisiei pentru muncă şi securitate socială din cadrul Congresului Deputaţilor.

"La propunerea ministrului român, cele două părţi au convenit asupra realizării, anul viitor, a unor campanii comune de informare a cetăţenilor români asupra drepturilor şi obligaţiilor pe piaţa muncii din Spania, prevenirii şi combaterii factorilor de risc derivaţi din munca fără forme legale, a legislaţiei celor două state, promovarea egalităţii de gen, precum şi derularea unor proiecte comune în Comunitatea Madrid", se arată în comunicat.

Totodată, ministrul a lansat invitaţia către autorităţile spaniole să se alăture în sesiunile următoare ale Campaniei Naţionale 'Informare acasă! Siguranţă în lume!', iniţiată de MRP în colaborare cu instituţiile de resort din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel