PAȘTI 2018, Sibiu. CRIZĂ: Carnea de MIEL, exportată. Cât costă kilogramul de miel

La Sibiu se anunţă o criză de carne de miel de Paşti, după ce s-a exportat mult în Italia, Spania şi Grecia.

Preţul cărnii de miel va fi mai mare în acest an şi poate ajunge la 30 de lei, pe fondul unei crize de miei ce se anunţă de Paşte, după ce multe animale au fost deja sacrificate şi exportate în Italia, Spania şi Grecia, a declarat marţi, pentru Agerpres, Florin Dragomir, preşedintele Asociaţiei Eco Mioriţa Vurpăr din judeţul Sibiu.

'Preţul la carnea de miel va fi de 25-30 de lei kilogramul, dar nu prea sunt miei, s-au dus la export mai ales la italieni şi spanioli, care au acum Paştele Catolic. La arabi şi turci merg mai mulţi miei la vară. Şi la greci au ajuns miei acum, că au Paştele ortodox', a explicat Florin Dragomir.

Duminică, 1 aprilie, iubitorii de carne de miel îşi pot cumpăra de la un târg din localitatea Vurpăr, miei ecologici, însă doar vii. Kilogramul de carne de miel în viaţă este de 12 lei, spune Florin Dragomir. Majoritatea ciobanilor din judeţul Sibiu, renumit pentru oi şi brânză, au miei şi oi certificate eco, însă acest lucru nu-i ajută deocamdată să ceară un preţ mai mare faţă de cei care nu au animale eco.

[citeste si]

'La noi în România lumea nu ştie ce înseamnă ecologic, deocamdată. Duminică, la expoziţia de ovine eco, putem vinde numai la viaţă. Preţul va fi de 11,5 - 12 lei kilogramul de miel eco, dar numai la viaţă, că nu avem unde-i tăia', a mai arătat Florin Dragomir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel