Paște 2019. Rețetă tradițională cozonac cu nucă, cacao și rahat

Cozonac cu nucă
Cozonac cu nucă

Paște 2019. Rețetă tradițională cozonac cu nucă, cacao și rahat Rețeta de cozonac muntenesc este rețeta tradițională de cozonac de Paști, cu nucă, cacao și rahat. 

Paște 2019. Rețetă tradițională cozonac cu nucă, cacao și rahat Pentru această rețetă de cozonac delicios tradițional, ai nevoie, pentru aluat de 1 kg de făină 000, 50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată, 400 ml lapte călduț, 250 grame zahăr, 4 ouă, 150 ml ulei, 3 plicuri de zahăr vanilat, 15 gr sare. 

Paște 2019. Rețetă tradițională cozonac cu nucă, cacao și rahat Pentru umplutură, aveți nevoie de 300 de grame de zahăr colorat, 150 de grame de nucă, 100 de grame de zahăr, 50 de grame de cacao. 

Paște 2019. Rețetă tradițională cozonac cu nucă, cacao și rahat Laptele trebuie să fie călduț, nici rece, nici la temperatura camerei, dar nici fierbinte. Temperatura este importantă, de aceea și ouăle trebuie scoase din frigider cu câteva ore înainte. Făina trebuie să fie la temperatura camerei și cernută. Drojdia se pune cu o linguriță de zahăr și 100 de ml de lapte. Se amestecă bine și se presară puțină făină. Se lasă 10 minute pentru a crește. Puneți într-un alt bol 4 ouă, zahărul și zahărul vanilat, amestecați bine. Adăugați maiaua, laptele, și jumătate de kilogram de făină, amestecați bine. După ce sunt toate ingredientele încorporate, adăugați și restul de făină cu sarea și frământați. Adăugați uleiul după ce ați frământat bine, puțin câte puțin. Lăsați aluatul la dospit, în cuptorul încălzit, cam 45 de minute, apoi întindeți aluatul, împărțiți-l în patru  părți egale, întindeți fiecare parte, adăugați umplutura pe două dintre părți. Împletiți o parte cu umplutură cu o parte goală și puneți cozonacii în cuptor la dospit (în cuptorul încălzit) aproximativ 20 de minute și apoi la copt încă 20-25. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel