Pasajul Domneşti, exproprieri. Primăria Capitalei, proceduri finalizate

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Primăria Capitalei anunţă că la cererea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a întocmit rapoartele de evaluare a terenurilor expropriate pentru realizarea Pasajului Domneşti. 

"Primăria Municipiului Bucureşti efectuează toate demersurile necesare astfel încât obiectivele de investiţii Pasajul Domneşti - realizat de CNAIR, cât şi 'Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea' să se realizeze conform graficelor de lucrări, specialiştii Primăriei Capitalei colaborând îndeaproape cu toate instituţiile care necesita expertiza Municipalităţii.

Concret, odată cu aprobarea proiectului care presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea (proiectul corelându-se cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti) Primăria Municipiului Bucureşti şi-a asumat realizarea tuturor operaţiunilor necesare pentru derularea proiectului: a realizat cadastrul exproprierilor suplimentare; a sprijinit CNAIR cu acţiunile de coordonare a reţelelor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Comisia Tehnică de Circulaţie, realizând toate demersurile pentru obţinerea avizelor", se arată într-un comunicat transmis de PMB. 

Evaluare a terenurilor ce vor fi expropriate

Conform surse citate, toate aceste operaţiuni s-au realizat în lună martie a anului curent. Pe 31 septembrie, CNAIR a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti, în plus faţă de acţiunile desfăşurate de municipalitate, să realizeze şi rapoartele de evaluare a terenurilor expropriate, ca urmare a faptului că, în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu exista servicii contractate de acest gen. 

"În consecinţă, astăzi, 5 octombrie, Primăria Municipiului Bucureşti a înştiinţat reprezentanţii CNAIR, printr-o adresa oficială, să ridice aceste rapoarte de evaluare realizate de experţii evaluatori ai Primăriei Capitalei, astfel încât, urmare a acestor documente, să se poată emite HG de exproprieri", menţionează primăria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel