EXCLUSIV  Pasagerii care zboară de pe Aeroporturile Băneasa și Otopeni, pericol neștiut. Documente oficiale

Un cititor DCNews ne-a trimis o informație importantă, neștiută până acum. Informația este confirmată de documente oficiale. Concret, vorbim despre pericolul în care s-au aflat și poate încă se află pasagerii care zboară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni, dar și cei care au zburat de pe Aeroportul Băneasa. 

La sfârșitul anului 2004, MAI a trimis o informare către Aeroportul Otopeni și către Aeroportul Băneasa, în care le reamintea că între orele 07:00-15:00 și 17:00-24:00 se execută trageri în poligonul cazarmei MAI Băneasa. Informarea era una de prevenție și solicita celor două aeroporturi să limiteze survolul deasupra poligonului în intervalele orare precizate. 

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a răspuns, în 2005, că nu există niciun fel de posibilitate fizică de a restricționa sau devia traficul aerian în zonă, fiind imposibilă, în același timp, mutarea pistei. În răspunsul către MAI, le atrăgea atenția că ar fi necesar să nu fie depășite limitele poligonului în activitățile de tragere, pentru a fi evitat riscul unor trageri voite sau accidentale în spațiul de trafic aerian. 

DCNews a trimis solicitări către Ministerul Transporturilor, MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei și Aeroportul Otopeni pentru a specifica măsurile luate și dacă persoanele care zboară de pe/pe Aeroportul Otopeni sunt în pericol fără să știe. Până la publicarea acestui material, nu am primit un răspuns. De îndată ce autoritățile competente vor specifica dacă s-au luat măsuri, informațiile vor fi aduse în atenția cititorilor DCNews. 

VEZI AICI DOCUMENTELE OFICIALE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel