Partizani anticomuniști, proiect de lege. Daniel Gheorghe (PNL), după votul de azi: Fals respect pentru moștenirea istorică

Tudor Curtifan / 06 feb 2018 / 19:05

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) a anunțat respingerea propui privind ziua comemorativă a partizanilor anticomuniști.

Daniel Gheorghe a anunțat pe pagina personală de Facebook că proiectul, a cărui inițiator este, a fost respins de deputații majorității PSD - ALDE - UDMR.

„Astăzi, la foc automat, în Comisia de Administrație (aviz) și mai ales în cea de apărare (raport de fond) deputații majorității PSD-ALDE- UDMR au respins propunerea legislativă privind declararea zilei comemorative a partizanilor anticomuniști din Munții Carpați!

Mulțumesc deputatilor PNL, USR și PMP care au susținut legea in comisii! PSD ne arata din nou fața falsului respect pentru moștenirea istorică a acestei țări și recurenta nostalgiilor sovietice! Ne ne oprim aici, încercăm reîntoarcerea propunerii la comisii iar dacă va fi respinsă definitiv vom depune alta de îndată! Respect martirilor neamului românesc în anul Centenarului Marii Uniri!!!”, a transmis Daniel Gheorghe pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

"Pentru noi, ca români, rezistența anticomunistă armată este ceea ce a însemnat pentru polonezi sindicalismul anticomunist, ceea ce a însemnat dizidența intelectuală pentru cehoslovaci", declara în octombrie anul trecut, Daniel Gheorghe.