Partidul lui Macron, anchetat pentru donații suspecte

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Parchetul din Paris anchetează donaţii de 144.000 de euro către partidul lui Macron.

Parchetul din Paris a deschis marţi o anchetă privind originea neidentificată a 144.000 de euro reprezentând donaţii primite în 2017 de La Republique en Marche (LREM), partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează AFP, citând surse judiciare. Această anchetă urmează după o sesizare de la 12 noiembrie a Comisiei naţionale a conturilor de campanie (CNCCFP), care 'a denunţat parchetului din Paris fapte susceptibile să constituie o infracţiune la legislaţia privind transparenţa vieţii publice', a indicat această sursă, confirmând o informaţie a Europe 1.

CNCCFP a făcut această sesizare 'după controlul documentelor de venituri trimise de asociaţia de finanţare a partidului LREM şi a imposibilităţii de a identifica originea anumitor donaţii primite în cursul anului 2017 în sumă totală de 144.000 de euro efectuate cu cecuri, viramente sau chiar plăţi electronice'. Identificarea donatorilor este necesară pentru a verifica ca o aceeaşi persoană să nu depăşească plafonul autorizat pentru plăţi către partide politice. Acest plafon este fixat la 7.500 de euro persoană pe an.

Dubla măsură

Ancheta a fost încredinţată poliţiei anticorupţie din cadrul Oficiul central de luptă împotriva infracţiunilor financiare şi fiscale. Liderul formaţiunii 'La France insoumise (LFI)', Jean-Luc Mélenchon, care a contestat cu virulenţă percheziţiile efectuate la domiciliul său şi la sediul mişcării sale la jumătatea lui octombrie în cadrul a două anchete ale Pachetului din Paris, a reacţionat imediat pe Twitter. 'Vor exista şi percheziţii la domiciliu? Dosarul cu adeziunile şi donatorii va fi confiscat şi el? Sau va fi vorba pe faţă despre o dublă măsură?', a postat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel