Partidul aflat la guvernare cheamă la o cooperare mai strânsă cu Tibetul

Partidul Democrat Progresist (DPP) taiwanez a chemat vineri la o cooperare mai strânsă între Taipei şi Tibet după ce reprezentanţi ai partidului aflat la guvernare în Taiwan s-au întâlnit cu Dalai Lama în India la începutul lunii iulie, informează DPA.

Secretarul general al DPP, Lo Wen-jia, a declarat că au fost discutate, în timpul unei vizite la Dalai Lama pe 19 iulie în Dharamshala (India), chestiuni variind de la drepturile omului şi democraţie până la educaţie.

"Taiwanul şi Tibetul ar trebui să coopereze strâns pentru că împărtăşim aceleaşi valori şi ne confruntăm cu aceeaşi ameninţare", a spus Lo.

Într-un videoclip difuzat de website-ul Vocea Tibetului joi noapte, Lo a anunţat întâlnirea şi a precizat că delegaţia DPP a fost în India în principal pentru ziua de naştere a liderului spiritual tibetan, care a împlinit 84 de ani pe 6 iulie.

El a mai spus că reprezentanţii DPP şi Dalai Lama au discutat posibilitatea de a efectua mai multe schimburi pe probleme variind de la religie la democraţie.

Într-o cartă albă de apărare difuzată miercuri, China a declarat că "nu va renunţa la utilizarea forţei" în planul său de a se reuni cu Taiwanul, o democraţie autoguvernată pe care Beijingul o consideră o provincie rebelă.

În aceeaşi publicaţie oficială a guvernului chinez, Beijingul citează reprimarea susţinătorilor mişcării separatiste în Tibet ca unul dintre principalele sale obiective de apărare.

În legătură cu posibilitatea ca Dalai Lama să viziteze Taiwanul, purtătorul de cuvânt al DPP, Lii Wen, a declarat în înregistrarea video: "Respectăm decizia poporului tibetan".

Ultima vizită a lui Dalai Lama în Taiwan a fost în 2009 după ce taifunul devastator Morakot a ucis sute de oameni şi a provocat daune masive. Dalai Lama a fost în Taiwan pentru a conduce ceremoniile speciale de binecuvântare pentru tibetanii budişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel