Partidele, consultări de foc înainte de a merge la Cotroceni: Negocieri, strategii, trădări

Roxana Neagu / 26 iun 2017 / 08:24

ALDE, PNL, PSD au ședințe de partid astăzi. Se iau deciziile cu privire la viitorul premier al României. 

Au loc și întâlniri între partide. Traian Băsescu se întâlnește cu Ludovic Orban. Dacă PNL nu va propune un premier, o va face PMP. Și data trecută, Traian Băsescu a mers la Cotroceni cu o propunere de premier, fără a avea susține. El a făcut acest gest atunci doar pentru a face opoziție. 

PSD-ALDE l-ar susține pentru funcția de premier pe Mihai Tudose. El ultimul nume dat ca sigur pe funcții. Lideri ai PSD ne spun să ne așteptăm la surprize, pentru că sunt nume vehiculate care nici măcar nu au fost luate în calcul. 

ALDE calculează și el. Tăriceanu vrea să-și dea afară un parlamentar pentru că nu a votat căderea Guvernului Grindeanu și în continuare nu o susține. PSD, în schimb și-ar fi luat parlamentarii înapoi, după cum spunea Ecaterina Andronescu. Două strategii diferite ale partidelor de la putere. 

PNL nu pare să-și consolideze o majoritate. USR susținea, prin vocea lui Goțiu, că nu s-ar încadra principiilor partidului să susțină un guvern de traseiști și trădători, iar dacă majoritatea ar fi făcută de PNL, inevitabil vom vorbi despre asta. 

Între timp, Grindeanu a revenit la Victoria, după ce în weekend a fost acasă, la familie. 

[citeste si]