Participare masivă la Carpathian Marathon 2019

Participare masivă la Carpathian Marathon 2019
Participare masivă la Carpathian Marathon 2019

Organizatorii Carpathian Marathon 2019 la atletism se aşteaptă la un număr uriaș de participanţi la cea de-a X-a ediţie.

Organizatorii DHL Carpathian Marathon 2019, competiţie care va avea loc pe 22 iunie la Cheile Grădiştei, se aşteaptă la peste 1.600 de participanţi la ediţia din acest an şi speră să strângă mai mult de 20.000 de euro, sumă pe care o vor dona sportivilor paralimpici. În cadrul celor 9 ediţii de până acum ale evenimentului de alergare montană au participat 8.200 de alergători şi au fost donaţi 142.000 de euro.

'Cred că pot spune că am dezvoltat o adevărată comunitate de alergători care revine an de an la competiţia noastră. Am avut în cele nouă ediţii de până acum 8.200 de participanţi şi am reuşit să donăm 142.000 de euro, an de an taxele de participare fiind donate. De anul trecut am mutat evenimentul la Cheile Grădiştei, pe un traseu de munte în proporţie de 99 la sută. Participarea copiilor de până la 16 ani este gratuită, întrucât ne dorim să încurajăm copiii să practice sport', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul DHL România, Daniel Kearvell.

Citește și: Ziua Sportului Paralimpic și DHL Carpathian Marathon - Înscrie-te și susține Comitetul Național Paralimpic

Constantina Diţă, ambasador al DHL Carpathian Marathon 2019

Singura campioană olimpică a României la proba de maraton, Constantina Diţă, este ambasador al competiţiei şi va alerga la această ediţie în proba de semimaraton.

VIDEO DHL Carpathian Marathon 2019

'Pentru mine e foarte important să alerg pentru cauze nobile, aşa cum o fac şi în străinătate, pentru că o fac pentru oamenii care au nevoie. Mă bucur că pot alerga pe 22 iunie la a X-a ediţie a DHL Marathon şi pot fi ambasador al acestui eveniment. Îi felicit pe organizatori pentru ceea ce fac pentru sportivii paralimpici. Nu voi intra la proba de maraton, nu ştiu când voi mai alerga, pentru că din 2012 nu am mai alergat niciun maraton. Voi încerca la semimaraton, pentru că de patru luni nu am mai făcut niciun fel de pregătire. Voi încerca să termin proba de semimaraton. Din 2012 nu am mai alergat, pentru că am fost foarte supărată, m-am pregătit pentru Jocurile Olimpice şi nu a ieşit timpul pe care eu mi-l doream. Şi atunci am spus că poate nu mai trebuie să alerg maraton', a afirmat Constantina Diţă.

Carpathian Marathon oferă alergătorilor posibilitatea de a concura la trei probe pentru adulţi, maraton (cu 2.000 de metri diferenţă de nivel), semimaraton (cu 1.000 de metri diferenţă de nivel) şi ştafetă 7 km (echipe de 3 sau 6 participanţi) şi trei curse pentru copii, pe distanţele de 250 de metri, 500 de metri şi un kilometru. Printre ambasadorii competiţiei care va avea loc pe 22 iunie la Cheile Grădiştei se numără Contantina Diţă, Monica Roşu şi Carmen Negoiţă.

Citește și: Roma 2019: Simona Halep - Marketa Vondrousova rezultat LIVE score. Meciul revanșei

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel