Parteneriat civil. Turcan: Este o manevră a PSD

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că punerea în dezbatere a proiectului de lege privind parteneriatul civil este cel mai probabil "o fumigenă" aruncată de PSD pentru a acoperi eşecul şi discuţiile despre referendumul din 6 -7 octombrie.

"Este o manevră, din punctul meu de vedere, este iarăşi o manevră politicianistă lansată să abată atenţia de la un eşec crunt pe care ei l-au înregistrat şi l-au înregistrat tocmai pentru că au pervertit şi au lansat un referendum pentru a acoperi o neputinţă crasă la guvernare. Au demonstrat încă o dată că sunt dispuşi să folosească fără nicio reţinere buna-credinţă a românilor pentru a-şi acoperi gravele erori sau, pur şi simplu, incompetenţa.

Noi nu am fost invitaţi oficial ca partid la o dezbatere pe un proiect de lege, de aceea vă spun că, cel mai probabil, PSD aruncă iarăşi o fumigenă ca să acopere eşecul şi discuţiile pe referendum, lansează acum brusc o iniţiativă pentru drepturile persoanelor de acelaşi sex", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă liberalii vor participa la discuţiile ce se vor desfăşura cu privire la proiectul de lege privind parteneriatul civil despre care au vorbit reprezentanţii PSD.

Ea a adăugat că PNL a participat la întâlniri cu persoanele din comunitatea LGBT. "În continuare vom avea dialog cu ei astfel încât să vedem exact textele de lege, unde există în momentul de faţă discriminări, pentru că eu vă spun că, dacă luăm un text de lege concret în care ni se arată că poate să genereze o discriminare, voi milita pentru a corecta acel text de lege", a susţinut Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, poziţia constantă a PNL a fost că România trebuie să fie o ţară europeană, în care toate drepturile individuale trebuie să fie respectate şi garantate. "În acest sens, dacă există drepturi civile care sunt încălcate în momentul de faţă pentru persoanele de acelaşi sex, aceste drepturi civile trebuie întărite şi legislaţia trebuie corectată. Eu, personal, ca parlamentar, nu voi ezita să urmăresc ca prin legislaţie să existe aceaşi drepturi garantate pentru toate persoanele, indiferent de orientare sexuală, religie sau etnie", a menţionat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel