Parlamentul European: Negocierile de aderare a Turciei la UE să fie suspendate

Joi, Parlamentul European s-a pronunțat ca negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE) să fie suspendate în cazul în care Ankara va pune în aplicare reforma constituțională aprobată în urma referendumului din aprilie, care extinde prerogativele președintelui Erdogan, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Parlamentul European are însă o influență limitată pe această temă și Turcia a respins joi propunerea de a renunța la negocierile de aderare la UE în schimbul unei cooperări puternice în alte domenii.

Liderii UE l-au criticat pe Erdogan și comportamentul său față de oponenți atât înainte, cât și după puciul eșuat din luna iulie anul trecut, dar ei nu doresc să compromită acordul încheiat anul trecut cu Turcia, în virtutea căruia migranții care ajung în Grecia din Turcia pot fi trimiși înapoi, ceea ce a atenuat într-o oarecare măsuri criza migranților ce amenința unitatea UE.

Rezoluția adoptată de PE joi "invită Comisia și statele membre, în conformitate cu cadrul de negociere, să suspende oficial negocierile de aderare a Turciei, fără întârziere, dacă pachetul de reforme constituționale este pus în aplicare neschimbat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel