Parlamentul britanic, suspendare ilegală. Boris Johnson, promisiune, într-o emisiune tv

boris johnson
boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson a făcut o promisiune la postul BBC.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi la postul BBC că va respecta decizia Tribunalului Suprem care a decis că suspendarea activităţii parlamentului este ilegală, relatează agenţiile internaţionale de presă. El a adăugat însă că, deşi nu i se va împotrivi, nu este de acord cu această decizie a Tribunalului Suprem şi va continua să încerce să obţină un acord revizuit privind Brexitul, menţionând de asemenea că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a sugerat să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată.

La rândul său, liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a scris pe Twitter că amânarea discursului Reginei şi suspendarea (parlamentului) este cea mai proastă decizie luată vreodată şi a cerut demisia lui Dominic Cummings, consilierul lui Johnson care l-ar fi convins pe acesta să ia o asemenea decizie. În luna august, Boris Johnson a amânat până pe 14 octombrie Discursul Reginei, ceea ce a însemnat de facto suspendarea activităţii parlamentului, el sperând că astfel deputaţii nu vor avea timp să ia măsuri care să împiedice retragerea din UE fără acord pe 31 octombrie.

Johnson, obligat să ceară o nouă amânare a Brexit-ului 

Totuşi, în cele câteva zile de la începutului lui septembrie când s-a putut reuni, legislativul a reuşit să adopte o lege care-l obligă pe Johnson să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă până la 19 octombrie nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

În urma deciziei instanţei, preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat că aceasta îşi reia activitatea miercuri.

În prezent Johnson negociază cu UE în special pe tema clauzei privind plasa de siguranţă nord-irlandeză din acordul privind Brexitul convenit de fostul premier Theresa May, dar respins de Camera Comunelor. În virtutea acestei clauze, Regatul Unit ar rămâne captiv în uniunea vamală europeană până când se va găsi o soluţie care să împiedice revenirea la o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord, motiv pentru care premierul conservator pledează pentru un Brexit fără acord pe 31 octombrie dacă blocul comunitar refuză eliminarea acestei clauze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel