Parlamentarii PNL cer oficial demisia lui Dragnea

PNL cere, din nou, oficial demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi stoparea dezbaterilor pe Legile Justiţiei, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. 

Parlamentarii PNL au părăsit şedinţa Birourilor permanente reunite în semn de protest faţă de 'modul abuziv în care Dragnea îşi încalcă obligaţiile pe care le are'.

'PNL a părăsit şedinţa de conducere a Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrucât Liviu Dragnea, într-un mod abuziv, îşi încalcă obligaţiile pe care le are în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Astăzi falsul de care dă dovadă Liviu Dragnea în fruntea acestei instituţii a fost devoalat cu documente, pentru că, în şedinţa de astăzi, s-a supus la vot retroactiv funcţionarea unei comisii care a avut loc azi dimineaţă şi care a legiferat un proiect de lege extrem de contestat şi care se presupune că reprezintă serviciul pe care PSD îl face UDMR pentru a beneficia de votul UDMR la Legile Justiţiei. Grupul infracţional Liviu Dragnea din Camera Deputaţilor a lovit din nou, lucrul acesta nu poate fi tolerat. Cred că întreg Parlamentul ar trebui să se disocieze de Liviu Dragnea, că societatea ar trebui să strige din răsputeri demisia lui Liviu Dragnea, pentru că atunci când este să terfelească imaginea României în străinătate şi imaginea Parlamentului în lume Liviu Dragnea nu are nicio reţinere şi scrie scrisori în numele tuturor parlamentarilor, ca şi cum domnia sa s-ar suprapune cu toţi cei care au fost votaţi în această instituţie', a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a criticat faptul că ordinea de zi de miercuri a plenului reunit al Parlamentului a fost completată cu două propuneri de modificare a regulamentului, 'tot în spiritul fărădelegilor pe care majoritatea PSD-ALDE este obişnuită să le facă în Parlamentul României'.

Procedură fără precedent

'Toată procedura prin care în momentul de faţă în Parlament se dezbat Legile Justiţiei este una fără precedent, una care arată premeditarea unui grup infracţional care pur şi simplu a acaparat decizia în aceste două instituţii - Camera Deputaţilor şi Senat. O comisie lucrează de dimineaţa până noaptea cu un singur scop - o lege cu care să-şi salveze din calea Justiţiei pe politicienii care în momentul de faţă se află în anchete extraordinar de grave de corupţie şi, în felul acesta, se pun mai presus de orice cetăţean de bun simţ din această ţară. PNL nu poate tolera şi încuraja un asemenea comportament din partea PSD-ului şi ALDE, în special din partea lui Liviu Dragnea şi încă o dată, în mod oficial, îi solicităm demisia lui Liviu Dragnea din această funcţie pe care o deţine, stoparea dezbaterilor pe Legile Justiţiei, aşteptarea unui punct de vedere de la instituţiile din domeniul Justiţiei, partenerii noştri internaţionali - Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia - şi aşteptarea unei evaluări şi a unui studiu de impact al acestor legi pe întreg sectorul judiciar', a susţinut deputatul PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel