Parlamentar german, despre alegerile din România: Votul din Diaspora a fost "sabotat". CE trebuie să investigheze

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, consideră că la alegerile prezidențiale din România votul a fost "sabotat". Din acest motiv, parlamentarul german susține că este nevoie de o investigație a Comisiei Europene cu privire la votul din diaspora, apreciind că au fost încălcate drepturile cetăţenilor europeni.

"Împiedicarea dreptului de vot reprezintă, în opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulată voinţa poporului. O manipulare atât de masivă a votului ca duminică nu s-a mai întâmplat până acum în niciun stat membru al UE", transmite Gunther Krichbaum, printr-un comunicat citat de Mediafax.

Citește și: Iohannis o lasă în urmă pe Merkel: E primul politician din Europa

Cozile lungi de la ambasade şi consulate nu au fost un accident, ci "rezultatul unei decizii deliberate, prin care a fost împiedicat votul românilor din străinătate", a continuat Gunther Krichbaum, care a precizat că strategii PSD ştiau foarte bine că Victor Ponta nu are nicio şansă să fie ales de românii din diaspora.

Solicită o investigație a CE

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag a declarat că incidentele de duminică ar putea fi discutate şi în Parlamentul German şi ar trebui să fie abordate şi la nivel european.

"Comisia Europeană trebuie să insiste în vederea unei investigaţii amănunţite a evenimentelor. Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni. Asta nu trebuie să rămână fără consecinţe", a conchis Gunther Krichbaum.

Vezi și: Klaus Iohannis - Victor Ponta: Cum și-au împărțit cei doi voturile pierdute în turul 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel