Parlament, VOT pentru spânzurarea publică a pedofililor. Unde se întâmplă asta

Pedofilie
Pedofilie

Parlamentul din Pakistan a votat vineri în favoarea unei rezoluţii fără caracter obligatoriu care cere spânzurarea în public a persoanelor condamnate pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, relatează DPA. 

'Cei care comit crime asupra copiilor nu merită milă. Ar trebui spânzuraţi în mijlocul oraşelor', a declarat ministrul pentru afaceri parlamentare, Ali Mohamed Khan, după ce a prezentat rezoluţia în Adunarea Naţională.

'Spânzurarea va servi ca descurajare pentru alţii', a adăugat Khan. Mai mult de jumătate din membrii Adunării Naţionale au votat în favoarea rezoluţiei, care nu este obligatorie din punct de vedere legal.

Pakistanul a avut un moratoriu neoficial în privinţa pedepsei capitale până în 2014. Dar acesta a fost ridicat pentru persoanele condamnate pentru terorism, după ce atacatori talibani înarmaţi au ucis aproape 150 de copii într-o şcoală condusă de armată în oraşul Peshawar din nord-vestul ţării.

Aproximativ 400 de deţinuţi aflaţi pe culoarul morţii au fost spânzuraţi de atunci. În ultimii ani, s-a înregistrat o înmulţire a agresiunilor sexuale asupra copiilor în Pakistan, însă condamnările sunt rare. Activistul pentru drepturile omului Taimur Kamal a spus că parlamentarii au mers prea departe. 'Furia împotriva abuzatorilor este de înţeles, dar a cere moartea pentru asta nu este o soluţie', a afirmat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel