Parlament, lovitură dură la bugetul comunităţilor locale

Răsturnare de situaţie în cazul Bugetului pe 2018: Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins amendamentul opoziţiei, privind direcţionarea a 100% cota din impozitul pe venit.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins luni, 18 decembrie, amendamentul la legea bugetului de stat pe 2018 care creşterea cota din impozitul pe venit destinat unităţilor administrativ teritoriale (UAT) de la 71,5% la 100%.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, în baza căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100%, pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Amendamentul a fost propus de UDMR şi adoptat cu susţinerea reprezentanţilor PNL, USR, PMP, UDMR şi cu votul lui Eugen Teodorovici (PSD). Odată cu respingerea amendamentului în plen, legea bugetului va fi supusă la votul final în forma iniţială, cu cota de 71,5% pentru UAT-uri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel