Audieri miniştri. Cătălin Predoiu despre SIIJ: Este o soluţie proastă a unei probleme reale

Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei în Guvernul Orban, a declarat miercuri, în timpul audierilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că Secţia specială de anchetare a magistraţilor este 'o soluţie proastă a unei probleme reale', subliniind însă că nu trebuie ignorat ceea ce s-a greşit în justiţie.

'În ultimele 5-7 zile, am stat de vorbă cu foarte mulţi magistraţi. În mod sensibil, o parte dintre ei, spre jumătate, spun că această Secţie le-ar putea rezolva problemele de reparaţii, nu numai morale, ci şi juridice, decurgând din cazuri în care au fost supuşi unor represiuni nedrepte.

Alţii, tot aşa spre jumătate, spun că această Secţie, de când s-a înfiinţat, s-a transformat într-un fel de presiune pentru cei care sunt critici cu modificările la legile Justiţiei. Vreau să vă spun cât se poate de onest, sunt deschis să ascult aceste argumente în continuare. Nu neg preocuparea din care s-a născut această Secţie. Cred însă în acest moment că este o soluţie proastă a unei probleme reale. Cel puţin de percepţie reală, dacă nu şi mai mult. Nu este în niciun caz în optica mea să ignorăm ceea ce s-a greşit în justiţie şi să nu ascultăm magistraţii care au de făcut plângeri faţă de alţi magistraţi', a spus Predoiu, la audieri.

Pe de altă parte, el a arătat că Secţia specială 'a luat în colimator' exact magistraţii care au criticat reforma făcută în timpul mandatului fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader.

'Sunt gata să accept că unele, nu toate, dar unele dosare de anchetă privind magistraţii au stat prea mult deschise fără soluţii. Dar ştiu şi că Secţia specială a luat în colimator exact magistraţii care au criticat reforma Toader din legislaţia justiţiei. Ştiu şi de deschiderea de către Secţia specială a unui dosar penal, ignorând imunitatea diplomatică pe o probă certă de neprofesionalism a procurorului de caz, dar şi proba unei gafe instituţionale monumentale - după cum cererea degrabă a dosarului, să-i spunem T. de la DNA, şi retragerea unor apeluri în cazuri corupţie cu implicaţii politice au fost un turnesol care a ridicat cel puţin dubii, dacă nu vicierea din faşă a acţiunii Secţiei speciale', a precizat Predoiu, referindu-se la dosarul deschis de Secţia specială care îl viza pe Frans Timmermans şi dosarul Tel Drum, informează Agerpres. 

FOTO AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel