PARIU președinte. Pericolul pentru Iohannis și un mare paradox Dăncilă-Barna

Mâine va avea loc votul în România pentru turul I al alegerilor prezidențiale iar marea bătălie se pare că s-ar da pentru accederea în turul II.

Potrivit cotelor oferite de casele de pariuri, președintele Klaus Iohannis este marele favorit și îi va fi greu să rateze victoria. Cotele caselor de pariuri sunt sensibil egale. Astfel, potrivit celor de la Superbet victoria lui Iohannis este cotată cu 1.15. Acest lucru înseamnă că 50 de lei pariați pe Klaus Iohannis nu vă vor aduce decât un profit de aproximativ 4 lei.

Cât ai putea câștiga mizând pe surprize

Următorii contracandidați au cotele mult mai mari iar un pariu pe aceștia v-ar putea aduce un profit frumușel. Dan Barna este văzut de casele de pariuri ca fiind principalul contracandidat care ar putea câștiga președinția României. Conducătorul USR-PLUS este cotat cu 5 în cazul unei victorii. Adică, profitul sumei pe care ați paria-o pe Barna va fi de cinci ori mai mare decât suma pariată.

Viorica Dăncilă este a treia în viziunea specialiștilor. Fostul premier are o cotă de 10 pentru a câștiga alegerile prezidențiale! Doar 10 lei pariați pe Dăncilă ți-ar aduce 100 de lei în cazul unei victorii! 

Al patrulea cotat este Mircea Diaconu cu o cotă de 13. De aici încolo încep cotele halucinante ale candidaților considerați fără nicio șansă la victorie. Paleologu are o cotă de 50 la victorie iar Kelemen Hunor de 200. 

Cumpănașu, Cataramă și Ramona Ioana Bruynseels au cota 500 la victorie. Spre exemplu, doar 10 lei pariați pe victoria unuia dintre ei ți-ar aduce un câștig de aproximativ 4.800 de lei, adică 1.000 de euro!

Paradox Dăncilă - Barna

Dar se poate și mai mult. Ninel Peia are o cotă de 750, în timp ce Bogdan Stanoevici, Cătălin Ivan, John Ion Banu și Sebastian Popescu au cota 1.000. Un mic exercițiu de imaginație, un pariu pe ultimii patru, într-un caz ipotetic de victorie, ți-ar aduce cu doar 10 lei un profit de 2.000 de euro!

Se poate vota însă și pe prezența la vot. Astfel, o prezență de peste 48% e cotată cu doar 1.20, una de peste 50% cu 1.50 iar peste 52% cu 1.95. Așadar o prezență de peste 52% aproape că ți-ar dubla suma pariată.

Paradoxul e că deși Dan Barna este principalul favorit în opinia bookmakerilor să îl învingă pe Iohannis, Viorica Dăncilă e favorită pentru intrarea în turul II. Liderul PSD are o cotă de 1.85 pentru accederea în turul II. Dan Barna are o cotă destul de mare de 2.20 pentru accederea în turul II. Ei sunt urmați de Diaconu, cotă 5 iar Paleologu cotă 12. Restul candidaților par să nu conteze, cotele depășind 200.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel