Decizie a Curții Constituționale din Ungaria. Părinții pot fi separați de copii dacă nu îi vaccinează

Vaccin
Vaccin

Tribunalul Constituţional al Ungariei a decis că minorii pot fi separaţi temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit fără un motiv justificat vaccinarea obligatorie a copiilor, relatează portalul Index, citat vineri de agenţia EFE și Agerpres.

„Poate fi limitat dreptul părinţilor la educare (a copiilor) în cazul refuzului vaccinării obligatorii fără un motiv valabil", se arată în decizia Tribunalului Constituţional, care stabileşte că, „în caz extrem, separarea minorului de familie poate fi constituţională". Totuşi, acelaşi verdict precizează că separarea minorului de familia sa poate fi doar temporară, nicidecum definitivă.

Potrivit Tribunalului Constituţional ungar, protecţia şi îngrijirea minorilor constituie în primul rând o obligaţie a părinţilor şi abia apoi a statului.

Decizia a fost pronunţată după o sesizare privind refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copilul, născut în 2015, şi care au refuzat de asemenea orice asistenţă la naştere. „Vaccinarea obligatorie este indispensabilă pentru asigurarea protejării societăţii în faţa bolilor şi a epidemiilor", explică Tribunalul Constituţional al Ungariei.

Vezi și: Raluca Jensen, româncă în Suedia: Așa stă treaba aici cu vaccinarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel