Părintele Tămaș: Domnule Ciutacu, permiteți-mi să fiu președinte. Nu vreau să vă împart în pesedei

Părintele Tămaș
Părintele Tămaș

Părintele Vasile Antonie Tămaș a comentat declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis, din Joia Mare, cu privire la întrebările anunțate pentru referendumul din 26 mai, dar și atacul lansat la adresa social-democraților.

Este foarte greu să privești o țară în care în 30 de ani de zile președintele nu s-a înțeles nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul. Avem un om care nu are de a face, într-adevăr, cu ortoxodia. Să nu uităm că în această țară, indiferent de opțiunile politice, nu putem să stigmatizăm o anumită parte a populației pentru că aderă de voie sau de nevoie la un partid politic indiferent care ar fi acesta. 

Pot să împart și eu țara în pesedei, userei, în pro, însă chiar aceasta este problema: împărțirea țării. În Săptămâna Patimilor un președinte ar fi trebuit să vină cu un discurs de unire pentru că România este dezbinată, însă dezbinarea vine de cele mai multe ori de sus. Noi privim din sat, din oraș, fără să putem face nimic, toate aceste vorbe aruncate ca să ne dezbine pe noi, oamenii de rând și să ne stigmatizăm noi pe alții.

Această împărțire pe care a făcut-o președintele României poate că vine și dintr-o încercare clară de destabilizare încontinuă a țării. Să nu uităm că el nu a luat niciun fel de atitudine deși le-a dat peste cap multora din cei care nu au fost prezenți în toamnă la referendumul pentru familie și a mers la vot. El așteaptă laude din partea populației care nu mai are încredere în el. Noi, practic, timp de patru ani, nuu am avut un președinte, a explicat Părintele Tămaș, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

 

Cum ar suna un mesaj de unitate

Domnule Ciutacu, permiteți-mi să fiu președinte pentru 15 secunde. Frați români, din perspectiva mea de președinte al României, nu vreau să vă mai împart precum ați fost împărțiți timp de secole și de milenii, cum ați fost divizați în partide și în orientări politice și de altă natură. Vreau să fiți uniți acum pentru că avem de construit împreună o țară. Nu vreau să vă împart în pesedei, userei, vreau să fim toți împreună, români buni și să dovedim ceva pentru țara asta, să o reabilităm din punct de vedere educațional, instituțional, din punct de vedere al sănătății și promit că o să conduc această țară către o unitate în care nimeni nu mai poate interveni și nimeni nu o să ne mai dezbine. Acum pot să îmi dau demisia, domnule Ciutacu, dacă tot am fost președinte pentru câteva secunde?, a spus Părintele Vasile Antonie Tămaș.

Vezi și: Klaus Iohannis, nou atac la PSD: Dau legi ca să poată fura în liniște

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel