Parchetul General, anchetă într-un dosar de abuz în serviciu. Ar fi vizat şi Tăriceanu

Parchetul General
Parchetul General

Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, anunţă Mediafax. Reprezentanții Parchetului General au precizat, pentru sursa citată, că procurorii instrumentează un dosar penal in rem (doar pentru fapte) cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri. Ancheta ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu. Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menținut în funcție cu toate că, în anul 2015 magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituții ale statului.

Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de președinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenției Naționale de Integritate de a-l elibera din funcție de Marciu, anunţă Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel