Parchetul de pe lângă Tribunalul București își suspendă activitatea

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti își suspendă activitatea.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis miercuri să îşi suspende activitatea până la data de 8 martie, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 7 pe legile Justiţiei.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a întrunit miercuri şi a decis suspendarea activităţii, cu excepţia cazurilor urgente, în intervalul 08,00 - 10,00, până la 8 martie, precum şi prelungirea măsurii suspendării activităţii nemijlocite cu publicul până la aceeaşi dată.

De asemenea, procurorii de la Parchetul Capitalei au hotărât să susţină demersul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a cere Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG 7.

Ce solicită procurorii

În plus, procurorii solicită ca titularii îndreptăţiţi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la existenţa un conflict juridic de natură constituţională între Guvern, ca legiuitor delegat, şi autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG 7 pun Ministerul Public în imposibilitate să îşi exercite atribuţiile constituţionale.

Totodată, procurorii se delimitează de punctele de vedere exprimate în acest context de Asociaţia Procurorilor din România şi de Asociaţia Magistraţilor din România.

Reacţia vine după ce Asociaţia Procurorilor din România, condusă de Elena Iordache, a dat luni un comunicat de presă prin care îşi exprimă susţinerea pentru OUG 7/2019, motivând că această ordonanţă cuprinde dispoziţii legale care răspund solicitărilor magistraţilor privind reglementarea condiţiilor de admitere în profesie şi pune în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel