Parcare gratuită, angajați PMB. Wring: Discriminare la adresa cetăţenilor

Liderul USR Bucureşti, Roxana Wring, a cerut  Primăriei Capitalei să precizeze dacă acordă autorizaţii de parcare gratuite, multe dintre ele pentru angajaţii companiilor municipale, menţionând că, potrivit surselor sale, acest lucru ar afecta bugetul Municipalităţii cu două milioane de euro.

"Primăria Capitalei, din informaţii pe care le-am primit din interior, acordă autorizaţii de parcare gratuite - multe dintre ele, se pare, pentru angajaţii companiilor municipale. Tot din aceste informaţii ni se spune că asta ar costa bugetul local două milioane de euro. Dacă este aşa, am vrea să ni se spună transparent, dacă e adevărat sau nu.

Dacă într-adevăr ne costă bugetul local două milioane de euro şi bucureştenii plătesc 10 lei pe oră în centrul Capitalei, ni se pare că este o discriminare la adresa cetăţenilor plătitori de taxe", a precizat Wring, înaintea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Într-o postare pe Facebook, referitoare la acelaşi subiect, Wring a publicat şi o filă din tabelul presupuselor permise de parcare gratuită în Bucureşti, adăugând faptul că numărul total al permiselor de parcare gratuită depăşeşte 1.000 şi că unele dintre aceste autoturisme ar avea număr de înmatriculare din alte judeţe.

"În timp ce bucureştenii de bună credinţă plătesc 10 lei pe oră pentru parcare în centrul oraşului, casta privilegiaţilor nu plăteşte nimic. Este vorba în primul rând de şefii din companiile înfiinţate de Gabriela Firea, care, după ce că primesc salarii degeaba, au şi scutire de la plata parcării în oraş. (...) Celor aproape 500 de maşini ale privilegiaţilor din companii li se adaugă, evident, maşinile de serviciu - de exemplu, toate acele maşini ale Poliţiei Locale care ocupă parcări întregi fără să plătească nimic", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel