PARADOX la Răzoare - Giurgiului. Daniel Florea: Mă chinui de 3 ani. De frică, nu vrea nimeni să semneze, după cazul Belina

Mihai Ciobanu / 20 noi 2019 / 14:28

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, atrage atenţia asupra faptului că nu reuşeşte, de trei ani, să convingă autorităţile să cedeze o cale ferată dezafectată care traversează o bună parte a Bucureştiului şi să o transforme în şosea.

"Un lucru pe care nu l-am reuşit, din păcate, să-l realizăm, cu guvern PSD, este cel de a lua calea ferată dezafectată de la Răzoare şi până la Giurgiului. Are 7,4 km şi vrem să o luăm din administrarea CFR-ului, să o aducem la Capitală şi să o facem drum. Fosta cale ferată dezafectată e de trei ori mai lată decât drumul de lângă. Şi atunci în loc să am un drum pe un fir am avea o şosea din centrul Capitalei şi până în Giurgiului.

Încerc de trei ani să iau această cale ferată dezafectată. Când am crezut că pot să o iau s-a întâmplat acea chestie cu dosarul Belina şi de atunci nimeni din ministere, din autorităţi, nu mai vrea să semneze pentru că se gândeşte: ‚aoleu, dacă păţim ca la Belina şi ne trimite cineva în judecată’. E un drum dezafectat, nu pescuieşte nimeni pe el, ci vrem să-l facem şosea. Am înţeles acum că trebuie să facem un proiect de lege care să treacă prin Parlament", a explicat Daniel Florea, primarul Sectorului 5, într-un interviu acordat DC News.

Detalii în video: