Parada motociclistelor, în Capitală. Mesajul lor: 'Şi noi suntem în trafic'

O paradă a motociclistelor a avut loc astăzi în Capitală, scopul evenimentului fiind acela de a creşte vizibilitatea femeilor pe două roţi în trafic.

Parada motociclistelor a început astăzi de la ora 11,00, pe traseul Romexpo - Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - bd. Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Romexpo, iar la eveniment au luat parte peste 150 de femei. 

"Este a doua ediţie a paradei Asociaţiei Femeilor Motocicliste, e o paradă exclusivă de femei. Anul acesta avem un mesaj, se numeşte 'Şi noi suntem în trafic'. Vrem să se ştie că şi fetele pot să meargă la ghidonul motocicletei, şi nu numai pasagere. (...). Vrem să creştem vizibilitatea femeilor motocicliste în trafic", a declarat Mihaela Hodivoianu, preşedintele Asociaţiei Femeilor Motocicliste, cu prilejul conferinţei de presă de la deschiderea Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti (SMAEB).

Motocicliste din țară, dar și din străinătate

Ea a precizat că la paradă au venit motocicliste din toată ţara şi cinci fete din Bulgaria. Hodivoianu a spus că mesajul său pentru şoferi este să fie atenţi la toţi motocicliştii din trafic, nu numai la femei.

"Ne dorim să creştem numărul femeilor care merg pe motocicletă, noi vrem să le dăm încredere. Motocicleta îţi dă o plăcere deosebită, a merge cu motocicleta e ceva extraordinar, e un sentiment de libertate, independenţă, conexiune cu natura. Spiritul de comunitate e foarte puternic între motociclişti. Motocicleta e şi o alternativă la traficul aglomerat", a mai declarat Hodivoianu.

Ea a menţionat că în ţara noastră 35.000 de femei au permis de conducere a motocicletei, cifră care reprezintă 4% din totalul motocicliştilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel