Paradă militară în SUA. Donald Trump, pregătiri

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, doreşte crearea unei parade militare pentru a prezenta puterea militară americană, a precizat marţi Casa Albă, transmite AFP. 

"Preşedintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii vor putea să-şi exprime recunoştinţa", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, confirmând o informaţie din Washington Post. 

Conform AFP, Donald Trump nutrea ideea unei parade militare la Washington înainte de alegerea sa şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de preşedintele Emmanuel Macron. 

Liderul de la Casa Albă a evocat atunci ideea de a organiza o paradă similară la Washington, pe 4 iulie, ziua sărbătorii naţionale americane. 

Opoziție puternică 

Dar ideea a provocat critici violente din partea detractorilor săi, care au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui conducător de regim autocratic. 

Conform dpa, care citează The Washington Post, preşedintele american s-a întâlnit la Pentagon, pe 18 ianuarie, cu generali de top pentru a discuta evenimentul. 

"Ordinele marşului erau: Vreau o paradă precum cea din Franţa", a relatat publicaţia, citând un oficial militar anonim, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel