Păpuşa Barbie celebrează Día de Muertos

Păpuşa Barbie a întruchipat de-a lungul timpului mai multe personaje, de la femeia de afaceri, la astronaut sau cântăreaţă rock, însă recent, în semn de omagiu pentru o tradiţie mexicană, ea a ajuns să înfăţişeze... un schelet, informează AFP.

Inspirată de celebra Día de Muertos, această nouă Barbie, prezentată joi în Mexic, reprezintă personajul Catrinei, un schelet feminin îmbrăcat în haine bogat colorate, devenit un simbol al culturii populare locale.

Această ediţie specială a Barbie, inspirată de un personaj creat în jurul anului 1912 de caricaturistul mexican Jose Guadalupe Posada, este un "tribut adus Mexicului, tradiţiilor şi oamenilor săi", potrivit producătorului Barbie, Mattel.

Păpuşa, disponibilă la preţul de 1.750 pesos mexicani (81 euro), poartă o rochie împodobită cu flori colorate, iar părul lung, negru şi albastru, este decorat cu fluturi.

Figura Catrinei a fost popularizată de o frescă a pictorului mexican Diego Rivera (1996-1957), datând din 1947 şi intitulată "Visul unei după-amiezi de sâmbătă în Parcul Alameda". Ziua morţilor este sărbătorită festiv în Mexic, între sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Realizarea acestei păpuşi a creat însă controverse printre mexicani, unii dintre aceştia denunţând un act de "atribuire culturală" şi monetizarea unei vechi tradiţii.

Peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute în toată lumea de la lansarea acesteia de către Mattel în urmă cu 60 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel