Papahagi nu o vrea pe EBa pe listele PMP pentru PE

Adrian Papahagi, fost vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, a dat de înțeles într-o declarație pentru Monitorul de Cluj, că nu o prea vrea pe mezina președintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, pe listele partidului din care a făcut parte până de curând pentru alegerile europarlamentare, precizând că, în opinia sa, cei care vor candida pentru PE ar trebui să fie "oameni cu doctorate".

„Nu vreau să comentez o eventuală candidatură a Elenei Băsescu la europarlamentare, nu mai fac parte din acest partid, m-am autosuspendat din funcţii şi sunt doar în fundaţie. Oricum, ştiu că lista va fi definitivată la sfârşitul săptămânii. Dar consider că aceasta trebuie să conţină oameni care s-au implicat în proiectul PMP de la început: Baconschi, Preda, Funeriu, oameni cu doctorate, care au muncit mult pentru Partidul Mişcarea Populară", a declarat Adrian Papahagi pentru sursa citată.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor din PMP, Elena Băsescu și-ar fi adjudecat locul al doilea pe listele partidului la viitoarele alegeri europarlamentare, fapt ce ar fi stârnit nemulțumiri protagoniștilor. Unul dintre aceștia se vehiculează că ar fi Daniel Funeriu, pentru care locul al treilea pe listele pentru PE nu i-ar oferi siguranța să ajungă în Legislativul UE. 

Reamintim, că, vineri, președintele Traian Băsescu, după ce a semnat petiția PMP împotriva creșterii accizei pentru carburant, întrebat dacă a vorbit cu fiica sa cea mică, Elena, despre o eventuală intenţie a acesteia de a candida la europarlamentare, a răspuns râzând: „Ea știe că eu la europarlamentare voteze PMP, i-am spus să fie înțeleaptă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel