Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a ajuns la Iaşi, unde îl aşteaptă peste 60.000 de credincioşi

 Papa Francisc a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Iaşi, unde îl aşteaptă peste 60.000 de credincioşi, Suveranul Pontif având programată o vizită la Catedrala romano-catolică 'Sfânta Maria Regină', urmată de o întâlnire mariană cu tinerii şi cu familiile la Palatul Culturii.

Suveranul Pontif, însoţit de episcopul Petru Gherghel, a fost întâmpinat pe aeroport de Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi de primarul municipiului, Mihai Chirica, iar de acolo a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala "Sfânta Maria Regina", unde se întâlneşte cu aproximativ 800 de bătrâni şi bolnavi.

Ulterior, Papa Francisc se va deplasa cu papamobilul spre Palatul Culturii, unde este aşteptat, potrivit organizatorilor, de peste 60.000 de pelerini veniţi la Iaşi din toată zona de nord-est a ţării, dar şi din Republica Moldova.

La eveniment urmează să participe şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului, precum şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

De pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment, Papa Francisc va susţine un discurs, după care va intra în dialog cu tinerii şi familiile.

Unul dintre elementele speciale ale evenimentului constă în mărturiile unui tânăr şi a unei familii formate din trei generaţii, ai cărei membri trăiesc în România şi în alte patru ţări. O femeie din comuna ieşeană Şipote, mamă a 11 copii plecaţi fiecare în altă localitate sau colţ de lume, îi va povesti Papei Francisc despre ce înseamnă bucuriile unei familii numeroase, dar mai ales despre durerea despărţirii de cei dragi.

Statuie care îl întruchipează pe Iisus, binecuvântată de Papă

Papa Francisc va binecuvânta şi o bornă cu însemnele Camino de Santiago, bornă care marchează distanţa de 4.500 de kilometri de la Iaşi până la Santiago de Compostela, aceasta fiind amplasată în Piaţa Culturii, pentru a fi punctul de pornire a celor care vor să meargă în pelerinaj de la Iaşi spre localitatea din Spania, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

De asemenea, o statuie care îl întruchipează pe Iisus, sculptată în marmură de Ruşchiţa de un artist ortodox, va fi binecuvântată de Papa Francisc, iar apoi va fi dăruită comunităţii ieşene, urmând a fi amplasată apoi într-un loc public.

Pe scena din centru se va afla Papa şi invitaţii săi, corul, tinerii şi bătrânii care vor face imaginea de ansamblu a sloganului "Să mergem împreună". Pe scenă, în fundalul din dreapta, pe mijloc, va fi amplasată o hartă a României în interiorul căreia se văd mai multe simboluri sugestive despre vizita Papei Francisc la Iaşi.

Evenimentul se încheie cu un concert susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti.

VEZI ŞI Papa Francisc e în România. Aflați aici programul Suveranului Pontif

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel