Papa în România. Doi copii, din familia unui erou român, flori pentru Papa - FOTO

Papa în România. Cei doi copii care au oferit flori Sfântului Părinte la aeroportul Otopeni sunt greco-catolici (13 şi respectiv 12 ani). Ei sunt frate și soră și provin din familia unui erou al neamului românesc: Augustin Vișa.

Papa în România. Augustin Vișa (1904-1989): avocat, doctor în drept, înalt funcționar la CEC, membru al Partidului Național Țărănesc din 1927 și președinte al Tineretului intelectual național-țărănesc din 1936. Originar din Șeica Mare, unde tatăl i-a fost învățător la școala parohială greco-catolică.

Papa în România. Augustin Vișa a fost arestat pe vremea lui Antonescu pentru „activitate antifascistă" – colabora la un post de radio care făcea legătura între Iuliu Maniu și Aliați. Eliberat în august 1944, a fost arestat de sovietici din același motiv – activități antifasciste (de fapt calitatea de lider țărănist i-a deranjat pe ruși), declarat „criminal de război" și deportat în URSS.

Papa în România. În 1956 e „iertat" de justiția sovietică, dar în țară a fost iar încătușat încă doi ani, la Gherla și la Râmnicu Sărat. Nu a apucat libertatea din 1989, dar a lăsat în manuscris memoriile sale publicate de familie după 1990, impresionantă frescă a calvarului libertății țării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel