Papa Francisc, vizită în România. Chirieac: Mai important decât alegerile prezidențiale

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Papa Francisc vine într-o vizită oficială în România, pe data de 31 mai, pentru trei zile. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat evenimentul important care va avea loc în țara noastră. 

Papa Francisc va rămâne trei zile în România, timp în care va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului. Bogdan Chirieac consideră că momentul venirii Papei Francisc în țara noastră este un eveniment chiar mai important decât alegerile prezidențiale.

'O binecuvântare pentru România'

Orice vizită de acest nivel este o binecuvântare pentru România și este în egală măsură meritul diplomației românești, dar și al Înaltei Preafericirii Sale Patriarhul Daniel. Pentru o vizită oficială a Papei este nevoie și de invitația statului, dar și de invitația bisericii dominante. Se întâmplă un lucru într-adevăr deosebit. Când a venit Ioan Paul al II-lea, în '99, și a fost meritul incontestabil al președintelui Emil Constantinescu și al Patriarhului Teoctist, România a ieșit din sfera orientală și a intrat oficial în lumea occidentală. Când Papa a venit la București și a spus: Am pășit în Grădina Maicii Domnului, a fost un moment de înaltă semnificație și cu impact. Un miliard de oameni din această lume sunt catolici, inclusiv vârfuri excepționale din toate domeniile de activitate.  Îmi doresc ca vizita Papei Francisc, mai neconformist, probabil bine ales de Dumnezeu și de conclavul de la Roma, cel mai bine ales pentru acest moment istoric, să ajute România să consolideze rolul său de prim bastion al civilizației occidentale în această parte a Europei. Bastion, dar și în același timp punte, deschidere, către lumea care se întinde la Est de România.

'Mai important decât alegerile prezidențiale' 

Este un moment excepțional. Nu este ușor din punct de vedere religios, al bisericii. Știți foarte bine ce a fost în Cipru din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe. Papa Francisc a oferit lumii posibilitatea ca toate bisericile creștine să se reunească. Probabil că este cel mai important eveniment al acestui an pentru România, la egalitate cu alegerile prezidențiale sau poate chiar mai important decât alegerile prezidențiale., a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul emisiuniii Obiectiv, de la Antena 3.

Vezi și: Papa Francisc, vizită în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel