EXCLUSIV  Papa Francisc la Șumuleu Ciuc. Ce NU s-a văzut la televizor

DC News vă prezintă și o altă față a pregătirilor pentru Papa Francisc. Mii de oameni au lucrat pentru ca fiecare eveniment să fie foarte bine pus la punct.

Zecile de mii de pelerini care au ales să meargă să îl vadă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc au avut un traseu greu de parcurs și de așteptat câteva ore până la sosirea Suveranului Pontif. Cu toate acestea, copii, bâtrâni, tineri, au venit să îl vadă pe Papă. 

Pe o ploaie torențială oamenii au fost nevoiți să urce pe dealul Șumuelului prin noroi. Deși majoritatea aveau umbrele și pelerine, la picioare toată lumea era udă și murdară de noroi. Vremea a fost capricioasă, iar temepratura nu depășea 13-14 grade Celsius. De altfel și ceața a persistat câteva zeci de minute, timp în care oamenii abia zăreau scena amplasată pentru oficierea Sfintei Liturghii. 

În tot acest timp, zeci de persoane, printre care și foarte mulți copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cele mai multe probleme fiind din cauza efortului și a vremii. 

Cei care nu au putut urca pe dealul Șumuleului pentru a vedea slujba, au mers la Mănăstirea Fanciscană, acolo unde au putut vedea totul pe un ecran gigant. 

IGSU, pregătire de amploare

IGSU s-a pregătit cu o armată de medici și asistenți, dar și cu nouă spitale mobile, amplasate în diferite zone. 

Nu s-au văzut la televizor sutele de autocare venite cu pelerini la Miercurea Ciuc. Toate acestea au fost parcate pe drumul național, la intrarea în municipiu. 

Delegațiile oficiale care au ajuns la Șumuleu Ciuc, cu puțin timp înainte de începerea slujbei, au urcat pe deal cu mașini de teren. Acestea au fost parcate în spatele scenei. Printre oficiali s-au numărat, premierul Viorica Dăncilă, dar și premierul și președintele Ungariei.

Presa a avut un sector dedicat, în apropiere de scenă, dar și un cort dotat cu imprimantă, conexiune wireless și prize, pentru ca jurnaliștii să scrie știri în timp real. De altfel, carele de transmisie au urcat și ele pe deal și au fost parcate în apropiere de scenă. 

Securitatea a fost și ea la cel mai înalt nivel. Mii de jandarmi, polițiști, ofițeri SPP, dar și voluntari au acționat pentru verificarea pelerinilor, pentru asigurarea traseului pe care a circulat Papa Francisc, dar și aleile de pe deal, aflate printre pelerini. 

Ce nu s-a mai văzut la televizor? 

Faptul că imediat după venirea Papei Francisc și începerea Liturghiei, zeci de persoane au început deja să plece. Am stat și noi de vorbă cu oamenii și majoritatea au spus că au venit doar să îl vadă și atât. Alții au plecat pentru că nu înțelegeau slujba, deși puteau să asculte traducerea în limba română pe o aplicație pe telefon. 

La plecarea delegației oficiale cu Sfântul Părinte, traficul a fost oprit la intrările în orașul Miercurea Ciuc pentru fluidizarea traficului și eliberarea căilor de acces pentru Papă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel