Papa Francisc la Bucuresti. Restrictii pentru soferi: circulatie oprita, stationare interzisa

Papa Francisc
Papa Francisc

Un număr de 50.000 de pelerini sunt așteptați astăzi în București. În contextul vizitei Papei Francisc, au fost impuse restricții de trafic. 

”Pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei funcționează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale șefilor de stat. Sunt mai multe locații pentru care instituțiile abilitate au stabilit restricții majore de acces și circulație, în special în zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Române, Nouă Catedrala Ortodoxă a Neamuluiși Catedrala Româno-Catolică Sfântul Iosif”, se arată în comunicatul municipalității.

Staționările și opririle mașinilor, interzise

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 au fost interzise opririle și staționările mașinilor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piața Victoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei (bandă I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu dată de 30 mai 2019, ora 8.00, până la dată de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al ÎI-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei.

Catedrala Mântuirii Neamului - în perioada 30 mai, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, este interzisă oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Catedrala Sfântul Iosif - începând cu data de 28.05.2019, ora 20.00, sunt opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.

În perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai, ora 22.00, sunt interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată este restricționat traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai, ora 22.00.

Începând cu data de 29.05.2019, ora 20.00, sunt interzise opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Griviței, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.

Începând cu data de 30 mai, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței au fost eliberate.

Începând cu data de 30 mai, ora 19.00, au fost interzise oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Piața George Enescu - Începând cu data de 30 mai, ora 07.00, au fost eliberate următoarele parcări: parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu; breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu; parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei; parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00); parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pe 31 mai, la ora 12.20, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel