Papa Francisc, îndemnat să mestece frunze de coca

Președintele bolivian Evo Morales, primit vineri la Vatican de papa Francisc, i-a recomandat suveranului pontif să mestece frunze de coca, plantă din care se obține cocaina și pe care o consumă indienii din Anzi, transmite AFP, citează Agerpres.

"Eu mestec și mă simt foarte bine. Vă recomand și dvs. să faceți același lucru, vă va ajuta să faceți față ritmului dvs. de viață", i-a spus Morales lui Jorge Bergoglio în prezența presei.

În cadrul unei întrevederi de o jumătate de oră în biblioteca palatului apostolic, președintele bolivian și papa au discutat despre "actuala conjunctură socio-economică" din Bolivia, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Evo Morales, care susține depenalizarea internațională a consumului de frunze de coca, parte integrantă a tradițiilor indienilor din Anzi, i-a oferit suveranului pontif trei cărți despre binefacerile acestei plante, Columbia fiind primul producător mondial.

A fost a treia întâlnire între cei doi oficiali: Morales fusese deja primit o dată de papă la Vatican, iar Francisc l-a vizitat pe președintele bolivian în urmă cu circa un an, cu ocazia turneului său sud-american, încheie AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel