Papa Francisc, în România. Măsuri de securitate nucleară - foto

Darius Muresan / 29 mai 2019 / 20:44

Vizita Papei Francisc I în România a pus în alertă autoritățile din țara noastră.

Astfel, pe timpul vizitei Papei Francisc în România vor fi impuse măsuri de securitate nucleară pentru evenimente publice majore. O astfel de măsură a mai fost implementată și în timpul Summit-ului Uniunii Europene care s-a desfășurat în acest an la Sibiu. 

Papa Francisc I se va afla în România într-o vizită apostolică în perioada 31 mai - 2 iunie şi va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj, precum şi Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc.

Papa Francisc va fi transferat în cele trei locații pe care le va vizita în România cu aeronave ce îi vor fi puse la dispoziție de către Armata Română. Pe durata deplasării Suveranului Pontif SPP va asigura toate condițiile, atât în București cât și la Iași și Șumuleu Ciuc.

Încă de când va intra în spațiul aerian al României, aeronava Papei de la Roma va fi escortată de avioane de luptă F-16 ce se află sub comanda Armatei României. Același lucru se va întâmpla și la plecarea Papei de pe aeroportul din Sibiu.

Vă prezentăm mai jos imagini cu măsurile de securitate nucleară pentru evenimente publice majore, măsuri ce au fost luate la Summit-ul de la Sibiu și care vor fi implementate din nou în timpul vizitei Papei Francisc în România:

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)