Papa Francisc, întimpinat cu proteste în Chile. Turneu în America Latină

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a sosit în Chile, în cadrul celui de-al şaselea turneu în America Latină.

Papa Francisc a aterizat luni la Santiago de Chile pentru cel de-al şaselea turneu al său în America Latină, în cadrul căruia va vizita Chile şi Peru, două state unde bisericile locale se confruntă cu scandaluri de pedofilie, informează AFP. Suveranul pontif a aterizat la ora 22:20 GMT şi a fost primit de către preşedinta chiliană în exerciţiu Michelle Bachelet, însoţită de trei copii care i-au oferit flori.

Vântul puternic de pe pista de aterizare, l-a determinat pe suveranul pontif să-şi dea jos chipiul înainte de coborârea din avion, după care a salutat reprezentanţii bisericii şi oficialii. Cu puţin timp înainte, în avionul papal, suveranul pontif a declarat că omenirea se află 'la limită' în faţa riscului de izbucnire a unui război nuclear, spunân

În momentul survolării Argentinei, ţara sa natală, papa le-a cerut conaţionalilor să se roage pentru el fără a anunţa însă o eventuală vizită viitoare, aşa cum se aşteptau mulţi să o facă. De la începutul pontificatului, acum aproape cinci ani, papa nu şi-a vizitat ţara natală.

În cadrul vizitei sale în America Latină, primul papă originar din regiune susţine populaţia indigenă şi revigorarea bisericilor locale afectate de scandaluri şi concurate de culturile evanghelice. Se va întâlni, de asemenea, cu autorităţile guvernamentale din cele două state aflate în mijlocul unor turbulenţe politice.

Papa, nu scapă de proteste

Mici grupuri au manifestat lângă ambasada Argentinei împotriva prezenţei papei, iar alte manifestări sunt aşteptate pe tema abuzurilor sexuale în interiorul bisericii. Vaticanul a anunţat miercuri că a pus sub supraveghere o mişcare catolică peruviană, Sodalitium Christianae Vitae, al cărui fondator, Luis Fernando Figari, refugiat la Roma, se află în centrul unei anchete pentru pedofilie.

Acest turneu impresionant, cu peste 30.000 km parcurşi, va fi de asemenea o călătorie în timp pentru Jorge Bergoglio, în vârstă de 81 de ani, care a studiat în Chile în timpul noviciatului său iezuit şi se va reîntâlni cu unul dintre foştii săi colegi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel