Papa Francisc a rostit "Tatăl nostru" în limba latină. Moment unic la Catedrala Mântuirii

Papa Francis la Catedrala Nationala
Papa Francis la Catedrala Nationala

Vizita în România a Papei Francisc a înregistrat şi un moment unic în lumea creştină.

Vizita în România a Papei Francisc a marcat şi un moment unic în lumea creştină, la Catedrala Mântuirii Neamului. Într-o catedrală ortodoxă, cu atât mai mult că vorbim despre Catedrala Naţională, a fost rostită o rugăciune catolică. Lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Momentul a fost anunţat de către Patriarhul Daniel, la începutul ceremoniei. 

Astfel, ceremonia religioasă din Catedrala Naţională s-a încheiat cu rostirea rugăciunii "Tatăl nostru" în limba latină, urmată de cântări pascale catolice, după care a fost rostită rugăciunea "Tatăl nostru" în limba română şi au fost intonate cântări pascale ortodoxe. 

"Am acceptat propunerea părţii catolice să oferim sanctităţii voastre şi credincioşilor catolici prezenţi aici, în acastă catedrală, posibilitatea să rostească rugăciunea 'Tatăl nostru' în limba latină şi să intoneze câteva cântări pascale catolice. Acest gest e un semn de recunoştinţă pentru spaţiile liturgice oferite de comunităţi catolice parohiilor ortodoxe româneşti din Europa occidentală", a spus Patriarhul Daniel.

La ieşirea din Catedrală, Patriarhul Daniel şi Papa Francisc au salutat credincioşii prezenţi pe esplanadă cu salutul pascal "Hristos a înviat!", rostit de trei ori. Papa Francisc a plecat vineri de la Catedrala Naţională cu papamobilul, Sfântul Părinte îndreptându-se către Catedrala "Sfântul Iosif", unde, de la ora 18,00, va participa la Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel