Papa Francisc a cerut construirea de punţi cu cei de alte religii

Papa Francisc a adresat miercuri credincioşilor mesajul de a nu-i agresa pe cei de alte religii şi de a construi punţi ''cu cei care nu cred sau au o credinţă diferită'', cu prilejul Audienţei generale de miercuri, desfăşurată în Piaţa Sf. Petru, relatează EFE, scrie Agerpres.

Papa Francisc a reamintit de acel episod în care apostolul Petru a urcat pe Aeropagul din Atena şi a văzut de sus cum întregul oraş este plin de idoli, dar a observat că acest "impact" al păgânismului "în loc să-l determine să plece, îl împinge să rămână şi să creeze o punte de dialog cu această cultură".

"El a anunţat venirea lui Iisus adoratorilor de idoli, nu atacându-i, ci transformându-se în 'pontif, în constructor de punţi'", a adăugat papa.

Cu acest exemplu, papa a cerut Sfântului Duh "să ne înveţe să clădim punţi de cultură cu cei care nu cred sau cu cei care au o credinţă diferită de a noastră. Construiţi mereu punţi, să aveţi mereu mâna întinsă, nu pentru agresiune", a cerut Sfântul Părinte.

Pe de altă parte, într-un salut adresat pelerinilor de limba arabă, papa i-a cerut Domnului "să ne deschidă inimile faţă de durerile celor nevoiaşi, celor lipsiţi de apărare, de cei săraci, cei fără locuri de muncă şi cei care ne bat la uşă pentru o bucată de pâine, pentru a cere adăpost sau pentru a le fi recunoscută demnitatea", a încheiat Suveranul pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel