PANICĂ în aer. Motorul unui avion a explodat în zbor

foto: Southwest Airlines / @SouthwestAir / Twitter
foto: Southwest Airlines / @SouthwestAir / Twitter

O femeie a murit după ce motorul unui avion al unei companii americane a explodat în timpul zborului.

Un avion, aparţinând companiei Southwest Airlines, cu 149 de persoane la bord, s-a depresurizat marţi după ce motorul a cedat la o altitudine de circa 10.000 de metri. Măştile de oxigen au coborât, iar pasagerii cuprinşi de panică au transmis celor dragi şi pe reţelele de socializare mesaje în care au scris că trăiau ultimele clipe din viaţă. O persoană a decedat, iar alte şapte au fost rănite după ce motorul stâng al unui avion de pasageri a explodat, ceea ce a provocat panică în timpul zborului care s-a încheiat cu o aterizare de urgenţă în estul oraşului american, relatează DPA. 

Persoana care a decedat a fost grav rănită când a fost parţial trasă afară din avion după ce unul dintre geamuri a fost spulberat în urma depresurizării cabinei, conform informaţiilor publicate pe conturile pasagerilor, citate de media americane. Femeia a fost ţinută şi trasă înapoi în avion de ceilalţi pasageri.

'Suntem profund întristaţi să confirmăm că în urma acestui accident a rezultat un deces', a notat compania Southwest Airlines într-un comunicat. 'Întreaga familie Southwest Airlines este devastată şi transmite cele mai profunde şi sincere condoleanţe clienţilor, angajaţilor, membrilor familiei şi celor dragi afectaţi de acest eveniment tragic. Am activat echipa de intervenţie de urgenţă şi am mobilizat toate resursele pentru a-i susţine pe cei afectaţi de această tragedie', se mai arată în comunicatul companiei.

Avionul zbura către Dallas

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter, preşedintele şi directorul executiv al Southwest Airlines, Gary Kelly, a confirmat decesul pasagerei 'cu profundă tristeţe' şi a vorbit despre o 'pierdere tragică'. Preşedintele Consiliului Naţional de Securitate al Transporturilor, Robert Sumwalt, a confirmat la rândul său decesul, însă nu a oferit mai multe detalii despre acesta. Şapte persoane au fost tratate pentru răni minore, a precizat Sumwalt.

Aeronava Southwest Airlines a decolat de pe aeroportul LaGuardia din New York către Dallas, Texas. Problema tehnică a fost raportată la ora 11:13 (15:13 GMT), iar avionul a aterizat 14 minute mai târziu, conform informaţiilor oficiale. Pasagerii au declarat că au auzit o explozie după ce aeronava Boeing 737 a urcat până la circa 10.000 de metri altitudine. Aceasta a fost urmată de o a doua explozie, iar cabina s-a depresurizat, potrivit persoanelor aflate în avion care au publicat fotografii cu ei pe reţelele de socializare în timp ce se pregăteau de aterizarea de urgenţă.

Aterizare de urgenţă

A doua explozie ar fi putut fi sunetul geamului spulberat, a indicat unul dintre pasageri. Au fost resimţite turbulenţe violente în timpul încercării de stabilizare a aeronavei, apoi a urmat coborârea rapidă către Philadelphia, a notat pe Twitter alt pasager. În fotografiile publicate pe reţeaua de socializare se pot observa motorul şi fuselajul deteriorate şi lipsa unuia dintre geamuri.

[citeste si]

Comisarul departamentul de pompieri din Philadelphia, Adam Thiel, a indicat că în timp ce pasagerii ieşeau din avion pompierii au stropit aeronava cu spumă ignifugă pentru a preveni aprinderea combustibilului. Consiliul Naţional de Securitate al Transporturilor a anunţat că va fi trimisă o echipă în Philadelphia pentru a investiga incidentul de la bordul aeronavei Southwest Airlines, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel