Panama, primul stat din America Centrală care a interzis pungile de plastic de unică folosinţă

poluare cu plastic
poluare cu plastic

Panama a devenit sâmbătă primul stat din America Centrală care a interzis pungile de plastic de unică folosinţă în spaţiile comerciale, în încercarea de a reduce poluarea de pe plajele sale, informează Reuters.

Acest stat cu doar 4 milioane de locuitori se alătură astfel unui număr de peste 60 de ţări - printre care Chile şi Columbia - care au interzis total sau parţial pungile de plastic de unică folosinţă sau au introdus taxe pentru a descuraja folosirea acestora.

Supermarketurile, farmaciile şi comercianţii cu amănuntul din Panama vor trebui să înceteze imediat să mai folosească pungile tradiţionale din polietilenă, în timp ce angro-urile vor avea timp până în 2020 să se conformeze acestei politici.

Autorităţile vor aplica amenzi pentru nerespectarea acestei interdicţii, însă vor exista şi excepţii, cum ar fi utilizarea pungilor de plastic din motive sanitare, spre exemplu în cazul alimentelor crude.

Vezi și: Gavrilescu: Trebuie să scoatem de pe piaţă cele cinci produse de unică folosinţă,dar nu putem face asta singuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel