Urmărește emisiunea live


PĂMÂNTUL, lovit de DOUĂ furtuni solare. Află cum amenință acestea omenirea

Pământul va fi lovit de două furtuni magnetice solare, iar oamenii de știință au avertizat că acestea vor avea consecințe majore asupra sistemelor de comunicații. 

Vineri, Pământul va fi lovit de două furtuni magnetice solare, iar oamenii de ştiinţă avertizează asupra posibilelor probleme cu comunicaţiile prin satelit, semnalul GPS şi liniile de înaltă tensiune, transmite Reuters.

Dacă sunt luate separat, cele două furtuni nu prezintă niciun pericol, însă apariția lor neobișnuită, una după altă, la mică distanţă în timp şi faptul că se îndreaptă direct spre Terra i-au făcut pe specialiştii de la centrul de predicţie a vremii spaţiale din cadrul National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din Statele Unite să emită o alertă.

Citește și: NASA. O furtună solară ar fi putut trimite civilizația în secolul al XVIII-lea

"Ce este unic la acest eveniment este că avem două furtuni succesive, la mică distanţă una de alta, iar cele două fenomene pot interacţiona unul cu celălalt pe drumul către Terra, pe orbita Pământului sau dincolo de planeta noastră. Nu ştim încă unde vor interacţiona", a explicat Thomas Berger.

Specialiștii au avertizat că lovirea Pământului de cele două furtuni solare vor avea ca urmări întreruperea comunicațiilor radio, scăderea calităţii semnalului GPS și afectarea rețelelor electrice din regiunile nordice ale Terrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel