Palestinienii, furioși pe România. Ambasadorul român, convocat

palestina
palestina

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe l-a convocat miercuri pe reprezentantul României, după anunţul privind posibilităţea mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Unii oficiali au declarat că este vorba de încălcarea rezoluţiilor ONU.

Autoritatea Palestiniană îl convoacă pe reprezentantul României după declaraţiile lui Liviu Dragnea. Ministerul palestinian al Afacerilor Externe l-a convocat miercuri pe reprezentantul României, după anunţul privind analizarea cu seriozitate a posibilităţii mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, conform Realitatea tv.

Conform presei palestiniene, Autoritatea Palestiniană condamnă vehement declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim.

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul palestinian de Externe, Amal Jado, a exprimat furie în legătură cu declaraţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor din România, liderul PSD Liviu Dragnea, privind posibilitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Oficialul palestinian a atras atenţia că o astfel de hotărâre ar încălca reglementările internaţionale, inclusiv rezoluţii ONU, în special Rezoluţia 478 a Consiliului de Securitate ONU, intrând în contradicţie şi cu poziţia Uniunii Europene privind statutul oraşului Ierusalim.

Liviu Dragnea a declarat vineri că România ar trebui să se gândească serios să-şi mute Ambasada din Israel la Ierusalim, el invocând "chestiuni practice", legate de faptul că instituţiile centrale ale Israelului se află la Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel