Palate ridicate la Țăndărei din cerșitul în Marea Britanie

Publicația britanică The Sun a prezentat o investigație privind traficul de minori din România care ajung să cerșească în Anglia. Aceștia afirmă că unii copii sunt mutilați intenționat pentru a putea fi trimiși la cerșit. Jurnaliștii afirmă că inima traficului cu copii este la Țăndărei, unde romii și-au ridicat adevărate palate demne de Beverly Hills, cu banii obținuți din cerșit.

Aproximativ 100.000 de lire sterline pe an ar fi câștigat fiecare copil trimis la cerșit de grupările de crimă organizată care acționează pe teritoriul Angliei, notează jurnaliștii britanici.

În 2010, a existat o speranță că aceste fapte se vor opri când, într-o operațiune comună, la care au participat 300 de ofițeri din Scotland Yard, România și Europol, au fost arestați 26 de lideri ai acestor grupări de crimă organizată.

"Membrii bandei, care, potrivit rapoartelor, aveau porecle cum ar fi "milionarul", "executantul", "regele țiganilor" și "generalul", au fost reținuți și au fost confiscate bunurile, inclusiv șase case și 13 mașini de lux" iar pentru un timp, se părea că lumea interlopă brutală ar fi dispărut. Cu toate acestea, săptămâna trecută, cazul a reintrat în prim-plan, în mijlocul unor zvonuri de corupție. Chiar și așa 181 de copii traficați încă lipsesc", mai arată The Sun.

Mii de copii traficați

"Timp de mai bine de un deceniu, sute, dacă nu chiar mii, de copii au fost traficați din Țăndărei în Marea Britanie. De când România a aderat la UE în 2007, granițele au fost deschise între fosta națiune comunistă și Europa de Vest. Odată ajunși aici lucrează în echipe, adesea în centrul Londrei, și vizează turiștii, de pe urma cărora fac sute de lire pe zi, dar fără a păstra niciodată un ban. Dacă sunt arestați, poliția le dă drumul fiindcă sunt minori", mai spun jurnaliștii.

Mutilați intenționat

"Monitorizați constant de un membru al unei bande, aceștia se deplasează în jurul lor pentru a evita detectarea și pentru a li se acorda identități false. Dorm în cele mai îngrozitoare condiții - în corturi, în camere aglomerate unde dorm direct pe podea, iar alimentele sunt limitate. Ei nu merg niciodată la școală și, dacă opun rezistență, sunt bătuți. Poliția crede, de asemenea, că infractorii mutilează în mod deliberat pe unii copii trimiși să cerșească și să fure pentru a-și spori potențialul de câștig, deoarece copiii cu dizabilități inspiră milă", se mai arată în The Sun. 

Tinerele fete obligate să se prostitueze

"Pentru fete, nu poate fi nimic mai rău decât pubertatea. Atunci sunt forțate să se prostitueze, fac sex cu mai mult de 10 clienți pe zi în bordeluri tip închisoare. Acești copii sunt sclavi moderni, adesea vânduți de părinții lor, săraci, cu o sumă de până la 20.000 de lire sterline, împreună cu promisiunea lor falsă de a avea o viață mai bună în Marea Britanie.
Potrivit poliției, copiii sunt informați că familiile lor vor fi în pericol dacă încearcă să scape, în timp ce rudele lor sunt avertizate că copiii lor vor fi răniți dacă vor fi depuse plângeri către autorități", mai spun jurnaliștii britanici.

Profiturile investite în lux

Și nicăieri profiturile acestor crime obținute în Marea Britanie prin exploatarea copiilor - nu sunt mai vizibile decât pe străzile din Țăndărei. Pentru majoritatea celor 12.000 de locuitori din Țăndărei, care se află la 100 de mile de București, viața este un zgomot zilnic al sărăciei și al corupției. Palatele de la Țăndărei contrastează puternic cu locuințele obișnuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel