Urmărește emisiunea live


Palada, după ce a fost EXECUTAT pe Facebook: Avem de-a face cu o ticăloșie și cu un dublu standard strigătoare la cer

Mirel Palada
Mirel Palada

Mirel Palada a revenit cu un nou mesaj după ce a fost ”interzis” pe Facebook.

Textul care a stârnit rumoare era despre Telega, comună care a fost construitǎ în jurul exploatǎrii de sare. Pe toatǎ perioada istoriei pre-moderne și moderne a Țǎrii Românești, pânǎ în sec. XX, Telega și Slǎnic Prahova au reprezentat principalele douǎ locații de exploatare a sǎrii, o resursǎ importantǎ a economiei tradiționale. Astfel, Telega s-a dezvoltat inițial pe baza existenței resurselor de sare din subsolul dealurilor sale. De altminteri, etimologia numelui Telega este legatǎ de mijloacele de transport (telegile) cu care se transporta sarea cǎtre sud, cǎtre București și de acolo mai departe, cǎtre Imperiul Otoman. Astăzi nu mai este nimic din ce era pe vremuri, lucru povestit de Mirel Palada după moartea tatălui său. S-a ales praful de tot.

”Acum cîteva zile, chiar în seara după cel l-am îngropat pe taică-meu, am scris niște gînduri din inimă. Gînduri puternice, mînate de sufletul tatălui meu de-abia coborît în mormînt. Cuvinte tari, neaoșe, care să trezească inimile sufletelor adormite ale românilor adormiți și slugi.
Mi-am înjurat semenii. Pentru că o merită. Pentru că altminteri nu ajunge vorba la ei.


Unii m-au criticat pentru asta. Fie s-au simțit atinși în orgoliul personal. Fie, mai general, s-au simțit jigniți că înjur un popor întreg. Mult mai mulți au înțeles spiritul mesajului. Au înțeles furia și disperarea și neputința și amărăciunea că facem parte dintr-un popor care nu știe să-și apere demnitatea și resursele.


Drept consecință, textul a devenit viral.


A ajuns la sute de mii de români. A fost citit de sute de mii de români. A stîrnit zeci de mii de comentarii de aprobare. A fost preluat în mii de locuri, pe diverse canale de comunicare. Și pe Facebook, și în publicațiile online, pînă și pe WhatsApp”, a scris Mirel Palada.


”În nici două zile, mi-au șters postarea, atît de pe pagină, cît și de pe wall-ul personal, și m-au banat. Pentru, vezi Doamne, "hate speech".

 Mai apoi, cînd alții au preluat mesajul și ei pe paginile lor personale, le-au șters textele și au fost banați și ei. Vezi de exemplu cazul prietenului meu Patrick André de Hillerin.


Avem de-a face cu o ticăloșie și cu un dublu standard strigătoare la cer.


Aceeași comunitate care a încurajat în mod consecvent, programatic, mesajul M#iePSD, care a glorificat folosirea lichidelor seminale ca slogan politic, este cea care a raportat drept hate speech și mi-a șters textul.


Doar ei au voie să înjure. Doar ei au voie să folosească Facebookul. Doar ei dețin dreptatea și retorica și emoția. Restul, ca niște slugi ce sîntem, trebuie să înghițim m#ia și să băgăm capul în pămînt și să nu zicem nimic. Pentru că nu avem voie să vorbim. Nu avem voie să înjurăm. Să trăim. Să ne exprimăm. Doar domnișorii globaliști ai aceste lumi globaliste și imperiale au voie să se exprime”, a mai notat Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel