Palada, după anunțul lui Orban despre salarii: Dumnezeii și anafura mamilor voastre de ticăloși

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban promite lapte și miere odată venit la guvernare, asta în timp ce când nu era la puterea spunea că este dezastru în ceea ce privește economia țării.

Mirel Palada, sociolog, a comentat anunțul lui Ludovic Orban care promite că, din 2020, salariul minim va crește cu 7.2%.

”De cel puțin doi ani, PNL a demonizat în mod constant politicile publice ale PSD privind salariul minim pe economie. Au clamat toate nenorocirile posibile. Că e catastrofă. Că e bugetul nesustenabil. Că nenorociții de la stat nu merită aceste măriri de salarii. Că se pune o presiune groaznică pe mediul privat. Că nu a crescut productivitatea în economie, deci măririle de salariu nu se justifică. Ce mai, dacă te luai după ei, România era zdrențe, varză, un adevărat iad.


Asta în condițiile în care toți indicatorii economici arată că România este în momentul de față în cel mai fast moment istoric cu putință. Cu o singură excepție: plus valoarea merge prea puțin către forța de muncă și prea mult către capital.


După doi ani de continuă clamare a dezastrului, dintr-o dată PNL a venit la guvernare, prin mijloace specifice întocmai și la timp. Nu au trecut nici măcar două săptămîni de la sosirea la Palatul Victoria și distinsul domn Orban, președintele PNL și vremelnic premierul României, tocmai a anunțat că distinsa guvernare penelistă intenționează să crească salariul minim pe economie cu nici mai mult, nici mai puțin de 7.2%.


Nu numai că intenționează să crească în continuare salariul minim. Mai mult. Motivarea acestei creșteri este fix cea făcută de PSD pînă acum: rata inflației și indicele de creștere a productivității.


Aha. Deci să înțeleg că e bine și că românii merită mai mult. Aha. Deci să înțeleg că România are bani și se poate. Aha. Deci să înțeleg că n-ați făcut decît spume false la gură. Aha.


Păi bine, măi deontologilor, măi economiștii lui pește prăjit, acuma nu mai e catastrofă?

Acuma nu mai urlă "bieții" patroni asupriți de Ciuma Roșie? Acuma nu mai e nesustenabilă creșterea salariului minim? Cum de vă permiteți, domnilor peneliști, în frunte cu vestitul Cuie Mîțu la Finanțe, să dați pomeni și să duceți țara într-o catastrofă groaznică, oribilă și iremediabilă?


Dumnezeii și anafura mamilor voastre de ticăloși...”, a scris Mirel Palada pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel