Pakistan, proteste în principalele orașe. MAE, precizări de ultimă oră

MAE
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Pakistan că, în ultima perioadă a lunii noiembrie, au avut loc confruntări violente între grupuri de protestatari și forțele de securitate locale în Islamabad, Karachi, Lahore, Quetta, Peshawar, Rawalpindi, Faisalabad și alte orașe importante. 

Potrivit MAE, este de aşteptat ca violenţele să continue şi în zilele următoare. Rutele către/dinspre aeroporturi sunt blocate sau cu restricții de circulație.

"Se recomandă evitarea deplasărilor în Pakistan până la încetarea protestelor. Cetățenilor români prezenți în Pakistan li se recomandă să evite deplasările în zonele în care au loc proteste și să evite călătoriile între orașe.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601 și +92518436602, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență", precizează MAE.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Pakistan: +923114469900.

[citeste si]

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://islamabad.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în „App Store" și „Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel