PAH, mesaj pentru Cărtărescu: Dacă visezi respect...

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin lansează o critică dură la adresa gestului scriitorului Mircea Cărtărescu care și-a retras de pe Facebook o postare în care se dezicea de cei care vor veni la protestul diasporei cu mesajul Mu#ePSD.

Jurnalistul îi amintește lui Cărtărescu că gestul de a șterge postarea doar pentru că susținătorii mișcării Rezist l-au criticat pentru ce a scris este o exemplificare a modului în care creatorii de opinie au dus în jos societatea. "Poetul a reacționat, în cazul ăsta, ca o midinetă telecomandată, cititoare de prompter. Când și-a dat seama că-i scade audiența, a renunțat la principii", scrie Hillerin pe Facebook.

Sfat pentru scriitor

Hillerin îi transmite lui Cărtărescu un mesaj prin care acesta să își aducă aminte că respectul se câștigă atunci când ai opinii solide, nu când ți le pliezi după părerile unui public impersonal și nedefinit. "Dacă visezi la recunoaștere și respect, Mircea, nu te pliezi pe "ce vrea publicul", mai ales când acesta este nedefinit și impersonal. Sincer, când ți-ai scris poeziile ți-a păsat de toți freacămentiștii netului? Când ai scris asta?

"Ce bine e în pieptul ei!
cerul e albastru ca peruzeaua!
norii sunt de plastilină colorată
cum tu, cititorule, poate că n-ai văzut niciodată",  a scris jurnalistul.

Mircea Cărtărescu a scris următorul mesaj pe Facebook pe care l-a șters după ce mai mulți susținători ai Rezist l-au criticat:"Dacă veniți cu ”muie PSD”, pe mine să nu contați. După mine, abia asta e cea mai bună dovadă că PSD, urmașul PCR, ne-a învins, ne-a adus la numitorul lor de degradare, ne-a mancurtizat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel