Pădurea Letea: Regulament și trasee de vizitare

padurea letea
padurea letea

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării reamintește că vizitarea Pădurii Letea se face pe baza unui Regulament elaborat în parteneriat cu RNP - Direcţia Silvică şi cu consultarea autorităţilor locale.

Astfel, au fost stabilite trei trasee de vizitare:

Traseul 1, amplasat în partea de vest a Pădurii Letea, unde accesul este permis doar cu atelaje tradiţionale;

Traseul 2, se poate accesa în zona tampon şi tangenţial în zona strict protejată cu condiţionarea staţionării mijloacelor de transport în zona tampon şi apoi drumeţie 900 de metri;

Traseul 3, drumeţie, este un traseu scurt de vizitare panoramică a zonei de dune pe o lungime de 500 de metri.

Organizarea celor trei trasee de vizitare în pădurea Letea a fost avizată de către Consiliul Ştiinţific al ARBDD.

Atacțiile zonei

Una dintre atracţiile zonei o reprezintă şi caii semisălbatici din Pădurea Letea care, în condiţiile actuale de secetă, sunt monitorizaţi îndeaproape de ARBDD şi Direcţia Silvică.

La marginea pădurii, în partea de vest a zonei strict protejate şi a zonei tampon, există în prezent surse de apă cu nivel ridicat unde caii se pot adăpa. Acest lucru determină absenţa lor de pe traseele de vizitare. Dacă în urma monitorizării se observă lipsa surselor de adăpare, ARBDD, Direcţia Silvică şi Primăria C.A. Rosetti vor lua măsurile ce se impun pentru a preveni apariţia unor evenimente nedorite.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este instituţia publică înfiinţată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes naţional al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale şi al refacerii habitatelor degradate, în corelaţie cu activităţile economice ale populaţiei locale sau limitrofe, atribuţii conferite prin Legea 82/1993, modificată şi completată ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel